Δανάης 1 & Περικλέους, Τ.Κ. 15344 Γέρακας Αττικής 2107777268

Οδηγίες

MANNOVIT®

Συμπλήρωμα διατροφής με βάση D-Μαννόζης και εκχύλισμα Κράνμπερυ. Με σάκχαρα και γλυκαντικά

14 φακελάκια των 4 g

Οι λοιμώξεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (UTIs) είναι πολύ συχνές και επηρεάζουν και τα δύο φύλα καθώς και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μεταξύ αυτών, η κυστίτιδα είναι το κλινικό σύνδρομο που τα χαρακτηρίζει περισσότερο.

Η D- Μαννόζη είναι ένας μονοσακχαρίτης, αδρανής, φυσιολογικά εβρισκόμενος στο ανθρώπινο σώμα. Μετά την πρόσληψη, μεταβολίζεται ελάχιστα και απεκκρίνεται κυρίως στα ούρα.

Η D- Mαννόζη δεσμεύει τις δομές προσκόλλησης των εντερικών βακτηρίων στο επιθήλιο του ουροποιητικού συστήματος εμποδίζοντας τη βακτηριακή πρόσφυση στο ουροθήλιο.

Το Κράνμπερυ (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton) συμβάλλει στην αποβολή των σωματικών υγρών, στη λειτουργικότητα του ουροποιητικού συστήματος, στην κανονικότητα της εντερικής λειτουργίας και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Το MANNOVIT® μπορεί να συγχορηγηθεί με  αντιβιοτικά επειδή οι μηχανισμοί δράσης είναι διαφορετικοί και δεν αλληλεπικαλύπτονται. Τα συστατικά του δεν δημιουργούν ανθεκτικότητα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Κάθε φακελάκι MANNOVIT® περιέχει: Μαννόζη· φρουκτόζη· ρυθμιστή οξύτητας: κιτρικό οξύ· άρωμα βατόμουρου· Κράνμπερυ e.s. (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton) τιτλ. 30% σε προανθοκυανιδίνες· χρωστικές κόκκινου παντζαριού· γλυκαντικό: σουκραλόζη· αντισυγκολητικός παράγοντας: διοξείδιο του πυριτίου.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Το MANNOVIT® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής D-Μαννόζης και εκχυλίσματος Κράνμπερυ (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton), χρήσιμο για την αντιστάθμιση μιας διατροφικής ανεπάρκειας ή για αυξημένες οργανικές ανάγκες αυτών των θρεπτικών συστατικών. Το Κράνμπερυ (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton) συμβάλλει στην αποβολή σωματικών υγρών, στη λειτουργικότητα του ουροποιητικού συστήματος, στην κανονικότητα της εντερικής λειτουργίας και στην αντιοξειδωτική δράση.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Ατομική υπερευαισθησία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά. Εάν παίρνετε Bαρφαρίνη ή άλλα αντιπηκτικά, ανατρέξτε στην ενότητα «ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Συνιστάται η λήψη 1-3 φακελάκια την ημέρα, το κάθε φακελάκι αραιωμένο σε ένα ποτήρι με 150 ml νερού, εκτός αν συστήνεται διαφορετικά από τον ειδικό υγείας.Συγκεκριμένα, ως υποστήριξη σε περίπτωση οξείας κυστίτιδας, η προτεινόμενη χρήση έχει ως εξής:1η, 2η και 3η ημέρα: 3 φακελάκια την ημέρα4η και 5η ημέρα: 2 φακελάκια την ημέραΤα φακελάκια πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Ως πρόληψη για την αποφυγή της εμφάνισης νέων υποτροπών της κυστίτιδας, η προτεινόμενη δοσολογία είναι 1 φακελάκι την ημέρα για τουλάχιστον 1 μήνα.

Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, για να διευκολύνετε η διούρηση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πάνω από 25oC)· αποφύγετε την έκθεση σε εντοπισμένες πηγές θερμότητας, το ηλιακό φως και την επαφή με νερό.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά κάτω των 3 ετών.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας και ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Η ημερομηνία λήξης του κατασκευαστή ισχύει για ένα σωστά αποθηκευμένο, σφραγισμένο σακουλάκι.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όσον αφορά τα συστατικά του MANNOVIT®, δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις με άλλα συμπληρώματα διατροφής.Το προϊόν δεν επηρεάζει τη χρήση αντιβιοτικών.

Η D-Μαννόζη μεταβολίζεται ελάχιστα και, για το λόγο αυτό, δεν παρεμβαίνει στη λήψη άλλων ουσιών.

Ωστόσο, το εκχύλισμα του Κράνμπερυ θα μπορούσε να ενισχύσει τη δραστικότητα της Βαρφαρίνης ή άλλων αντιπηκτικών φαρμάκων. Σε αυτήν την περίπτωση, ή εάν χρησιμοποιείτε φάρμακα, συνιστάται να συμβουλευτείτε ιατρό πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το σκεύασμα.

Περιεχόμενα συσκευασίας: 14 φακελάκια των 4 g, το καθένα περιέχει 2000 mg D-Μαννόζη και 50 mg εκχυλίσματος Κράνμπερυ (καρπό Vaccinium Macrocarpon Aiton).

Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα:

ΕΡΓΑΝΗ ΑΕ

Δανάης 1 & Περικλέους

Γέρακας 15344

210 77.77.268

www.mannovit.gr

Τηλεφωνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210 – 77.93.777