Δανάης 1 & Περικλέους, Τ.Κ. 15344 Γέρακας Αττικής 2107777268

Blog

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έναν κόσμο χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού. Όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Στα χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος αριθμεί πλέον πάνω από 2.000 μέλη, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία, Ψυχολογική Υπηρεσία, Νομικό Σύμβουλο, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Γραμματεία.

Βασικοί άξονες λειτουργίας του Συλλόγου είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ενδυνάμωση και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ιδρύει Συλλόγους «Άλμα Ζωής» Πανελλαδικά με σκοπό την ενημέρωση του γενικού γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, την οργανωμένη αλληλοβοήθεια, την ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των ασθενών με καρκίνο μαστού και τη συμβολή στην απομυθοποίηση της νόσου. Σύλλογοι γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» έχουν ιδρυθεί στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Το επιστημονικό έργο του Συλλόγου σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή και από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Η εταιρείας μας δείχνοντας ευαισθησία σε ζητήματα υγείας στηρίζει την προσπάθεια του κινήματος «Άλμα Ζωής», στεκόμαστε αρωγοί στις γυναίκες αυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες της δράσης του συλλόγου ακολουθήστε το σύνδεσμο https://almazois.gr/ .

Γράψτε μια ερώτηση:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *