Δανάης 1 & Περικλέους, Τ.Κ. 15344 Γέρακας Αττικής 2107777268

Συχνές Ερωτήσεις

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν;

Ζητήστε το στα φαρμακεία ή καλέστε μας στο 2107777268 για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς προκαλούνται οι ουρολοιμώξεις;

Οι ουρολοιμώξεις ξεκινούν κατά κανόνα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα- την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη. Τα βακτήρια που αποτελούν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου, ζουν στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό και τον κόλπο. Τα βακτήρια αυτά μπορούν να εισέλθουν μέσω της ουρήθρας και να εξαπλωθούν, προκαλώντας κυστίτιδα και κάποιες φορές να προσβάλλουν και το ανώτερο ουροποιητικό, δηλαδή τους ουρητήρες και τα νεφρά προκαλώντας πυελονεφρίτιδα. Ουρολοιμώξεις μπορούν επίσης να προκληθούν όταν δεν αδειάζει εντελώς η ουροδόχος κύστη λόγω κάποιας χαλάρωσης (κυστεοκήλης), οπότε τα ούρα λιμνάζουν, όπως και σε περιπτώσεις με ουρολιθίαση.

Ποιο φύλο/ηλικία είναι πιο επιρρεπές στην ουρολοίμωξη;

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι μια γυναίκα στις πέντε θα προσβληθεί στη ζωή της από ουρολοίμωξη. Αλλά και οι άνδρες όπως και τα παιδιά είναι δυνατόν να προσβληθούν από κάποια ουρολοίμωξη ενίοτε αρκετά σοβαρή. Στο 30% έως το 44% των γυναικών η λοίμωξη δεν ιάται με την αρχική θεραπεία, οπότε παρουσιάζεται υποτροπή της εντός 6 μηνών από την αρχική λοίμωξη. Μάλιστα, παρά τη διαδεδομένη άποψη ότι η αιτία είναι ανατομική, ειδικοί επισημαίνουν ότι οι υγιείς γυναίκες με φυσιολογική ουρολογική ανατομία αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες ασθενείς με υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις.

Ποια είναι τα ποιο συνηθισμένα συμπτώματα της ουρολοίμωξης;

Διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Οι νέες γυναίκες, συνήθως αναφέρουν συχνουρία, κάψιμο και πόνο χαμηλά στην κοιλιά ή στα έξω γεννητικά όργανα κατά την ούρηση, ενώ δεν αποκλείεται και η παρουσία αίματος, ιδιαίτερα στο τέλος της ούρησης. Οι ηλικιωμένες γυναίκες και οι άντρες μπορεί να αναφέρουν αδυναμία, τρόμο και κοιλιακό άλγος, ειδικά αν συνυπάρχει πυρετός. Τα ούρα μπορεί να φαίνονται θολά, σκούρα ή αιματηρά και δύσοσμα. Συνήθως οι απλές κυστίτιδες δεν προκαλούν πυρετό. Η εμφάνιση πυρετού σημαίνει ότι η μόλυνση έχει προχωρήσει στους νεφρούς ή στον προστάτη και είναι ένδειξη άμεσης φαρμακευτικής αντιμετώπισης και πιθανότατα νοσηλείας για περαιτέρω διερεύνηση.

Μήπως η προδιάθεση για ουρολοιμώξεις είναι κληρονομική;

Κληρονομικοί παράγοντες φαίνεται να επηρεάζουν την ευαισθησία μιας γυναίκας να εμφανίζει πολλαπλά επεισόδια. Η ύπαρξη μιας γυναίκας με συγγένεια πρώτου βαθμού που έχει ιστορικό πέντε ή περισσότερων ουρολοιμώξεων αποτελεί παράγοντα κινδύνου για υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Επιπλέον, διαφορές στην ανατομία της ουρογεννητικής οδού, συμπεριλαμβανομένης της μικρής απόστασης ουρήθρας-πρωκτού, ενδέχεται να προδιαθέτουν ορισμένες γυναίκες για εμφάνιση ουρολοιμώξεων.

Γιατί είναι συχνή η ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη;

Οι έγκυες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν ουρολοίμωξη σε σχέση με τις άλλες γυναίκες, και επιπλέον έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα τα μικρόβια να φτάσουν στα νεφρά και να κάνουν πυελονεφρίτιδα. Ο κύριος λόγος είναι η πίεση που ασκεί το έμβρυο στο ουροποιητικό σύστημα (κυρίως στους ουρητήρες), που, κάποιες φορές, προκαλεί απόφραξη και στάση των ούρων. Επειδή οι ουρολοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και η λήψη αντιβιοτικών αποφεύγεται, συστήνεται η προληπτική εξέταση ούρων περιοδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με κράνμπερυ και D-μαννόζη.

Μπορώ να έχω σεξουαλική επαφή όταν έχω ουρολοίμωξη;

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε το σεξ όταν έχετε ουρολοίμωξη, καθώς μπορεί να επιδεινωθεί η κατάστασή σας. Εκτός του πολλαπλασιασμού των μικροβίων, το σεξ με ουρολοίμωξη μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο. Η ουροδόχος κύστη βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κόλπο και οποιαδήποτε πίεση σε αυτήν, ενώ είναι μολυσμένη, μπορεί πραγματικά να τη βλάψει.

Τι είναι η D-Mαννόζη;

H D-μαννόζη είναι ένα απλό σάκχαρο, που έχει ιδιαίτερη συμβολή στον μεταβολισμό, μέσω του ρόλου της στην γλυκοζυλίωση ορισμένων πρωτεϊνών. Η D-μαννόζη απορροφάται ταχέως και φτάνει σε περίπου 30 λεπτά στα περιφερικά όργανα και στη συνέχεια εκκρίνεται από το ουροποιητικό σύστημα. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε γλυκογόνο, επομένως, δεν αποθηκεύεται στο σώμα. Ακόμη η μακροχρόνια χρήση της D-μαννόζης, σε συγκεντρώσεις έως και 20%, δεν έδειξε καμία παρενέργεια στον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Πώς βοηθάει η D – Μαννόζη στην καταπολέμηση της ουρολοίμωξης;

Η D-μαννόζη αντιδρά με ένα μοναδικό τρόπο σε σχέση με το το στέλεχος του E.coli, το  βακτήριο εκείνο που έχει διαπιστωθεί ότι είναι η αιτία του 95% των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Το Ε.coli έχει την ικανότητα να κολλήσει στα κύτταρα μας, όταν είμαστε άρρωστοι. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να ξεκινήσει την εγκατάστασή του στον οργανισμό μας από το άνοιγμα της ουρήθρας και  μερικές φορές καταφέρνει να φθάσει έως και τα νεφρά και να μολύνει τον οργανισμό. Η  D-μαννόζη αλληλεπιδρά με τα στελέχη του E.coli, εμποδίζοντας έτσι την ικανότητά του να κινείται. Όταν καταναλώνεται σε μορφή χαπιού, η D-μαννόζη παίρνει ουσιαστικά τη δυνατότητα του E.coli να «αναρριχάται» για να ανέβει περαιτέρω στην κύστη σας. Έτσι, η D-μαννόζη σε συνδυασμό με άφθονο νερό βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλλει  Ε.coli από την ουροδόχο κύστη με ευκολία.

Εργαστηριακές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της D – μαννόζης στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων. Πιο συγκεκριμένα: Οι αρουραίοι των οποίων το ουροποιητικό σύστημα εμβολιάστηκε με E. coli βρέθηκαν να έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα των βακτηρίων στα ούρα τους, όταν τους χορηγήθηκε  D-μαννόζη, σε σχέση με άλλους  αρουραίους στους οποίους δεν χορηγήθηκ D-μαννόζη. Για την ακρίβεια, παρουσίασαν μείωση 90 τοις εκατό σε βακτηριακή προσκόλληση στο ουροποιητικό τους σύστημα. Άλλη έρευνα που διεξήχθη σε ανθρώπους, έδειξε ότι η πρόσληψη της D-μαννόζης αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της μαννόζης στο αίμα, η οποία είναι απαραίτητη για την αύξηση των επιπέδων της μαννόζης στο ουροποιητικό σύστημα.

Τι είναι το Κράνμπερυ?

Το κράνμπερυ ή αλλιώς «Βακκίνιο το οξύκοκκο» όπως είναι η επίσημη ονομασία του εκτός από ένα πολύ γευστικό φρούτο είναι κι ένας πολύτιμος σύμμαχος ενάντια σε πολλές ασθένειες και κυρίως ενάντια στις ουρολοιμώξεις.  Το πορφυρό χρώμα του οφείλεται στα πλούσια αντιοξειδωτικά του που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού μας από τον καρκίνο, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού μας συστήματος. Το κράνμπερυ είναι ένας πολύτιμος για τον οργανισμό σύμμαχος, κυρίως για τις γυναίκες που είναι πιο ευάλωτες στις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και για τους άνδρες καθώς οι ευεργετικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του Κράνμπερυ στην ουρολοίμωξη?

Το κράνμπερυ ή αλλιώς «Βακκίνιο το οξύκοκκο» όπως είναι η επίσημη ονομασία του εκτός από ένα πολύ γευστικό φρούτο είναι κι ένας πολύτιμος σύμμαχος ενάντια σε πολλές ασθένειες και κυρίως ενάντια στις ουρολοιμώξεις.  Το πορφυρό χρώμα του οφείλεται στα πλούσια αντιοξειδωτικά του που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού μας από τον καρκίνο, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού μας συστήματος. Το κράνμπερυ είναι ένας πολύτιμος για τον οργανισμό σύμμαχος, κυρίως για τις γυναίκες που είναι πιο ευάλωτες στις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και για τους άνδρες καθώς οι ευεργετικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.