Προετοιμασία:
20 λεπτά
Μαγείρεμα:
14 λεπτά
Σύνολο:
34 λεπτά
Μπισκότα:
48 τμχ
Συστατικά:
Για τα μπισκότα:
- 1 φλιτζάνι βούτυρο, (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα cranberries
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Για το Γλάσο:
- ½ ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Χτυπάμε καλά το αυγό.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο μείγμα με το πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε τα cranberries και προαιρετικά τα καρύδια, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιόμορφο.
Ρίχνουμε τη ζύμη με στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας σε 1 ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα μπισκότα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 εκατοστά μεταξύ τους.
- Βήμα 3
Ψήνουμε για 12 έως 14 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, έως ότου οι άκρες των μπισκότων είναι καλοψημένες (χρυσές). Αφαιρούμε τα μπισκότα για να κρυώσουν πάνω σε 1 σχάρα.
- Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι και 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα ψημένα μπισκότα και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
110 θερμίδες πρωτεΐνη 1,1 g 2% DV; υδατάνθρακες 16,2 g 5% DV; λίπος 4,8g 7% DV; χοληστερόλη 14mg 5% DV; νάτριο 67mg 3% DV.